убийство мъж Стрелбище гуми съседи мъжа тяло мъж Бургас ВарнаИвайло П, побой, жена, COVID-19, коронавирус Велчо Клешков, треньор, убийство, самоубийство, Велинград момче, отвличане, изнудване, Пловдив жена, магазин, автомобил,

Жена със съмнение за COVID-19 издъхна от усложнение след побой

30-годишен осъждан 10 пъти рецидивист е задържан за 72 часа по обвинение, че е причинил смъртта на приятелката си вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

Това съобщиха от Варненската окръжна прокуратура.

Ивайло П. бил заловен в сряда, часове след като напуснал самоволно болничното си легло. В стационара той бил приет заедно с 42-годишната си изгора заради съмнение, че двамата са заразени с коронавирус. Жената се оплаквала от болки в гърдите и въпреки започналото лечение починала на 5 април.

Назначената аутопсия установила, че причината за смъртта й не е пневмония, а белодробно усложнение, причинено от счупени ребра. Преди да почине, болната споделила пред свои близки, че в средата на март Ивайло я пребил.

След като разбрал, че ще носи отговорност, той избягал от болницата. Благодарение на професионалните действия на полицията обаче бързо бил задържан. В дома му били намерени и иззети пушка и бухалка. От Варненската окръжна прокуратура обявиха, че ще внесат в съда искане 30-годишният мъж да бъде задържан под стража.

- реклама -