сн. БГНЕС

Жена легна на бул. „Дондуков“, протестиращи блокираха булеварда – СНИМКИ

Около 16.20 часа жена легна на булевард „Дондуков“ и обяви, че умира. Движението на автомобили беше временно спряно. Жената каза, че получава пенсия от 186 лева и попита как се живее с тези пари.

сн. БГНЕС

Няколко минути по-късно жената се премести и падна в краката на полицията, охраняваща входа на парламента. Тя не пожела да каже коя е, но обясни, че това е „последното, което иска да направи преди да умре.“

сн. БГНЕС

На място пред входа има около 20 полицаи, които с лента са преградили тротоара и не допускат никой да влиза в сградата.

Майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ са във фоайето на партийния дом, откъдето минават депутатите и отказват да излязат от там.

Те се барикадираха в сградата на бившия Партиен дом, където вече се помещава парламента, още на обяд. Там е и Мая Манолова от Изправи се.бг. Към 17 часа в Комисията по енергетиката върви заседание на постоянно действащата подкомисия за наблюдение дейността на КЕВР, на която трябва да бъдат изслушани страните относно връщането на суми от предоговорената цена на природния газ за България и постъпили жалби във връзка с изравнителните сметки за топлинна енергия.

сн. БГНЕС

Поводът представителите на протестиращите и на майките от „Системата ни убива“ да влязат в парламента е декларация с исканията на протеста, а именно оставка на Бойко Борисов и парламента. Протестиращите настояват да връчат декларацията на всеки депутат.

сн. БГНЕС

„Не искаме да преговаряме с Борисов. Искаме депутатите да гласуват оставката му“, заяви Нели Димитрова от инициативата, която вече призовава във Фейсбук да дойдат още хора, за да подкрепят тримата, които са пред деловодството на парламента.

- реклама -