Валежите продължават в цяла България, основните пътища са почистени

сняг пътища

Пътнически автобус, движещ се по направлението София – Варна, пропадна в канавка. Инцидентът стана малко след Севлиево, в близост до разклона за село Буря.

Рейсът се наклонил рязко надясно, но инерцията му била отнета от ниските дървета край пътя, които не позволили да се преобърне, съобщава bTV.

Натрошени са стъклата на прозорците от дясната страна. Пътуващите към Велико Търново и Варна се разминали само с уплаха и леки натъртвания. Скоро след инцидента са били извозени. Автобусът остана в канавката през цялата нощ.

Обстановката в София е нормална

169 машини са участвали в снегопочистването на София през нощта. Почистени са улиците и булевардите на обществения транспорт, както и основните трасета. Продължават да са на терен машини, снеговалежът се очаква да спре, но пък температурите падат. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на извънреден брифинг тази сутрин.

Към момента градският транспорт се движи в нормален режим.

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен днес за цялата страна

Снеговалежи ще има и в София – град и София – област. Обработени със смеси против заледяване са пътните платна на улиците, по които се движи общественият транспорт, общинските пътища, както и главните улици в кварталите на София.

Във високите места на столицата, където има по-големи количества сняг е извършено избутване на снежни маси от пътните платна. Планинските пътища Алеко-Драгалевци и Бояна-Златни мостове са опесъчени.

Най-много сняг е натрупал в Плевен – 23 сантиметра. Проблеми за шофьорите през нощта имаше на пътя София – Варна в района на Велико Търново. Обилният снеговалеж за кратко покри пътната настилка и сля платната за движение в едно. Движението през Прохода на Републиката се осъществяваше нормално.

Проходът Шипка осъмна с 20-сантиметрова снежна покривка. Настилката и по южния, и по северния склон на прохода е заснежена, но обработена. Движението се осъществява нормално при зимни условия.

В София има готовност за приемането на бездомни хора в кризисните центрове. Трима души през изминалата нощ са потърсили съдействие. Кметът Фандъкова призова гражданите да търсят кризисните центрове, ако знаят за бездомни хора, които имат нужда от помощ.