България юноши U17
Снимка: facebook/TeamBulgaria

Жълт картон прати юношите на Евро 2023

Един жълт картон по-малко класира юношеският национален отбор на България до 17 години за Евро 2023. Финалите ще се проведат идното лято в Израел.

По-рано днес юношите изпуснаха аванс от 2:0 за 2:2 срещу Република Ирландия. Това беше последен мач за тях в групата. Все пак нашите запазиха второто си място с 4 точки, а лидер остана Португалия.

Според правилата от осемте групи за Евро 2023 се класират лидерите плюс седемте най-добри втори отбора. В класирането на вторите отбори обаче не се броят спечелените точки срещу последния в групата. Така ремито на България U17 срещу връстниците от Ирландия не се оказа решаващо. България на практика е с 3 точки заради победата срещу Финландия с 1:0 и загубата от португалците.

Победата на Люксембург с 2:0 срещу Англия обаче класира нашите напред. Тимът на Люксембург се изравни с България по спечелени точки – 3 и голова разлика 2:2. При това положение се гледат получитените жълти картони.

По показател „жълт картон“ България има шест в мачовете си срещу Финландия и Португалия. Люксембург е със седем, последния от които беше показан в 87-ата минута на двубоя с Англия.

- реклама -