зетят

Зетят на Тръмп ще отговаря пред разследващи за предполагаема руска намеса в изборите в САЩ

Зетят на президента на САЩ Доналд Тръмп – Джаред Къшнър, прие доброволно да бъде изслушан от Комисията по разузнаването към Сената за уреждане на срещи с руския посланик и други представители. Това потвърди Белият дом, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Къшнър прие да говори пред комисията, която разследва предполагаемата намеса на Русия в изборите през 2016 г., включително и дали е имало връзки между помощници на Тръмп и Кремъл, съобщи Белият дом.

Къшнър е четвъртият помощник на Тръмп, предложил да бъде разпитан от комисията, разследваща неясните връзки с Русия, припомня АП. Пол Манафорт, бившият шеф на предизборния щаб на президента Тръмп, съветникът му Картър Пейдж и бившият му съветник Роджър Стоун миналата седмица също приеха да говорят пред сенаторите.

Белият дом отбеляза, че през цялата президентска кампания и миналата година, и през преходния период Къшнър е служил като основно лице за контактите с чужди правителства и техни представители. Срещите на помощници на Тръмп с руския посланик по време на преходния период бяха поставени под съмнение, отчасти защото срещналите се с него не проявяваха желание да говорят за срещите си, отбелязва АП.

Засега не е ясно кога и как ще се състои изслушването, нито дали Къшнър ще положи клетва да казва истината. Служител, запознат с разследването на Сената, заяви, че подробностите не са уточнени, но помощниците на Тръмп ще говорят пред комисията при условия, определени от комисията. Това, че те са приели доброволно да отговарят на въпросите, не пречи на комисията да поиска полагане на клетва, добави той.

- реклама -