Зетят на Тита ремонтирал камиона ковчег от Локорско

На 17 февруари т.г. 18 афганистанци  бяха открити мъртви в изоставен камион с дървен материал край Локорско, а други 34 бяха настанени в болница.Според разследването Христов, който е бивш граничен полицай, е участвал в организирана престъпна група с други 5-има мъже, които също са в ареста. Съдът прие, че е налице обосновано подозрение за съпричастност на Христов към престъплението.

Активност

От доказателствата по делото може да се направи извод, че Христов е знаел за какво ще бъдат използвани. Съдът прие, че няма опасност да се укрие, тъй като има установен адрес, семейство и собствен бизнес. Има обаче опасност от извършване на престъпление, както и може да направи опит да повлияе на свидетели.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на жалба или протест пред Софийския апелативен съд.

Обвинението

Софийската градска  прокуратура обвини Валентин Христов, че от  неустановена дата през януари 2022 г. до 17 февруари 2023 г.  на територията на цялата страна е участвал в тайно сдружение на повече от трима души за трафик на нелегални мигранти. Христов беше задържан на 19 февруари т.г. в Гърция въз основа на издадена от Софийската градска прокуратура Европейска заповед за арест и на 8 март беше екстрадиран у нас.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено