Мексико Източен Тимор земетресение Чили Талка

Земята около Скопие се поуспокои

След последния вторичен трус около 21 часа местно време, който бе с магнитуд малко над 2, не е регистрирана сериозна сеизмична активност в района на Скопие.

Това показват данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Паническо бягство от труса причини наранявания на 100 души

Броят на пострадалите при земетресението край Скопие се увеличи до 100 души. Хората са получили наранявания от различна степен. Според Македоската информационна агенция -МИА, над 40 пациенти са в столичната болница „Св.Наум Охридски“, а останалите са в „Осми септември“. Травмите са получени при паническото бягство от разлюлените сгради.

В неделната вечер все още много хора не се решават да се приберат в домовете си и остават навън, предаде кореспондент на ТАСС.

Епицентърът на един от главните трусове край Скопие – този с магнитуд 5,2 – бе на 7 км източно от македонската столица. Дълбочината на огнището е 2 км.

Съобщава се само за незначителни щети в къщи и апартаменти. Според информация, цитирана от ТАСС, магнитудът на основното земетресение е 5,3. По данни, обединени от Европейския средиземноморски сеизмологичен център, земетресението е с магнитуд 5,2. По информация на очевидци лек вторичен трус е усетен малко преди 21 часа местно време (22 часа, българско време)

Националният център за управление при кризи е отворил гореща телефонна линия за съобщаване на щети от стихийното бедствие.

- реклама -