Албания Атина Мексико Тайван земетресение

Земята под Македония продължава да се тресе, активизира се вулканът при село Косел

Серията земетресения в Македония продължава

В 6.36 часа (местно време) във вторник сутрин в страната е регистриран пореден трус със сила от 3,7 по скалата на Рихтер. Това сочи справка на на интернет страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Епицентър на труса е на 101 км южно от столицата Скопие и на 7 километра северно от Ресен, с дълбочина от 2 километра.

Няколко земетресения с различна интензивност бяха усетени и в рамките на нощта срещу вторник.

Трус със сила от 2,6 по скалата на Рихтер е регистрирано в 5.01 часа (местно време) в Македония. Епицентърът е бил на 11 км североизточно от Ресен и осем километра западно от Гърнчари, с дълбочина от два километра.

По-рано в нощта на вторник районът на Охрид бе разлюлян от още две земетресения.

В 1.32 часа местно време (2. 42 часа българско време) е регистрирано земетресение със сила 2,8 по скалата на Рихтер. Епицентърът е на девет километра северно от село Янковец, Ресенско и на дълбочина 1 км под земната кора.

Два часа по-късно, в 3, 17 ч. местно време (4, 17 ч. българско време) е регистриран нов земен трус със сила 3,4 по скалата на Рихтер. Епицентърът на 4 км западно от село Янковец, Ресенско на дълбочина два километра под земната кора.

Местните медии съобщават за активизиране на действащия вулкан при село Косел, разположено на седем километра северно от Охрид, където в местността Дувалото са се отворили нови скални дупки, от които излиза сероводород.

- реклама -