Десислава Танева

Земеделският министър Танева обяви, че няма къща за гости

Нямам къща за гости. Декларирала съм си всичко, което трябва да се декларира по закон. Това каза министърът на земеделието Десислава Танева в предаването „Лице в лице“.

„Влизането ми в политиката беше 2007 г. След тази дата съм се въздържала от придобивания, поради усещането, което биха създали, декларирала съм си средствата от самото начало. Това е съзнателен мой избор. В повечето къщи за гости хората работят семейно, фамилно в райони, подходящи за този вид дейност. При проверките субективния подбор е изключен, става софтуерно. Субективният фактор е само, ако може да бъде пробит софтуера“, добави тя по повод на проверката, която тече в момента.

„Проверяват се всички къщи за гости. Последният сключен договор за къщи за гости е от септември 2014 година. Тогава аз още не бях встъпила като министър в първия си мандат„, коментира още Десислава Танева.

Според нея проблемът при пчеларите е, че не се спазват няколко мерки за защита на пчелите – за предварително уведомяване и за задължителни часови пояси при пръскане с препарати. Десислава Танева потвърди, че се удължава срокът за подаване на заявленията за подпомагане с директни плащания за Кампания 2019 до 23 май включително, без санкция.

- реклама -