Зеленски посочи приоритетите на Украйна за 2023 г.

Производството и снабдяването с електричество на Украйна определи като най-важната задача за страната за следващата година президентът Володимир Зеленски и посочи, че приоритет за 2023 г. ще бъде и усъвършенстването на украинската противовъздушна отбрана, предава БНР.

Президентът Зеленски изтъкна, че ще бъдат необходими време и много усилия за осъществяването на стратегията за осигуряване доставките на електроенергия.

Той отбеляза също, че подобряването на украинската противовъздушна отбрана ще бъде гаранция не само за Украйна, но и за цяла Европа.

Десетки селища на фронтовата линия в Донецка, Запорожка и Херсонска област остават под обстрела на руската артилерия. Атакувани са райони в източната Харковска област и на север, при Чернигов.

От 24 февруари досега Украйна е привлякла повече от 31 милиарда долара от международни партньори, съобщи премиерът Денис Шмигал. Той посочи, че правителството е успяло да запази стабилността във финансовата, банковата и икономическата област.

Шмигал подчерта, че стратегическата цел на Киев е да изпълни критериите за членство в Европейския съюз още до края на 2024 година.

- реклама -