възраждане, предложение, комисия, мерки
сн. БГНЕС

Зеленият сертификат за НС отново скара депутатите, удължиха работното си време

Депутатите удължиха работното си време до 16.00 часа. Те обсъждат и гласуват текстове от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

В началото имаше спор около предложението на ПГ „Възраждане“ в правилника да бъде записано, че правото на народните представители на достъп до сградата на парламента не може да бъде ограничавано. То бе отхвърлено от мнозинството. Предложението е превантивно – в случай че се въведе зелен сертификат за достъп до сградата на Народното събрание, обясни Петър Петров, вносител на текста.

Десислава Атанасова /ГЕРБ-СДС/ обяви, че през следващата седмица ще предложат НС да разгледа двата внесени проекта на решение /на ГЕРБ-СДС и на „Демократична България“/, свързани със зеления сертификат.

Депутатите решиха да създадат 24 постоянни комисии в Народното събрание. Това се случи след като народните представители приеха текст от новия Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. „За“ създаването на комисиите гласуваха единодушно 165 народни представители, без „против“ и „въздържали се“.

Парламентарните комисии станаха повод за поредния скандал. От опозицията в лицето на ГЕРБ поискаха да разберат дали председателите на комисиите ще бъдат само от партии, които участват в коалицията. Беше поискано да се направи и редакция на текста за разпределението на комисиите.

- реклама -