проф. Костадин Ангелов, НОЩ,
Снимка: БГНЕС

Здравният министър в оставка: Ние сме лекари до гроб! НОЩ ще работи до избора на ново правителство

Ние сме лекари до гроб! Политици или началници, те са до време. Дали ще продължим да даваме тези брифинги, много зависи какви ще бъдат решенията, взети от държавата.

Това обяви здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Ние ще си изпълним нашите ангажименти до момента, докато това трябва да бъде направено.

До избиране на ново правителство ще действа този състав на НОЩ, който е консултативен орган към настоящия министър на здравеопазването, поясни Ангелов.

Да, доктор Симидчиев се обади с идеята да направим среща, на която да обсъдим важни въпроси. Тази среща ще се състои днес в комисията по здравеопазването.

Ситуацията е много сериозна. Да, третата вълна ще отмине, но вирусът ще остане и много зависи какви решения ще се вземат и как ще се вземат.

Понякога сме изглеждали непоследователни, трудно сме били разбирани. Успяхме да се справим с първата, втората и сега с третата вълна. Много се говори.

В нашето поле няма място за политика, касае се за живота и здравето на хората. Вчера отидох в Народното събрание с ясна идея, залата ми се стори много по-разумна от предния път. В крайна сметка исках да дам ясен знак, че протягаме ръка към всички, здравеопазването няма цвят, хората са си хора. Всички сме нормални хора, имаме червена кръв, не сме благородници със синя кръв. Днес ще имаме възможността да защитим всичко, което сме направили до момента.

Ако се състави правителство, ще е много добре, защото ще можем да си починем.

Платили сме висока лична цена. Ако това не случи, на ход е президентът. Решенията трябва да бъдат бързи. Ясно е, че вече замириса на избори и предизборните кампании започнаха преди да сме надживели предходната кампания. Нашият фронт е един, не можем да си позволяваме да лъкатушим“, отговори на въпрос проф. Ангелов.

Той сподели, че нито той, нито някой от щаба, е получавал предложение да се присъедини към евентуалния нов щаб, който може би ще се сформира в близките седмици.

- реклама -