аптеки
сн. БГНЕС

Здравният министър твърди, че в аптеките има антибиотици и нискомолекулярни хепарини

Във всички аптеки в София има антибиотици и нискомолекулярни хепарини за бременните жени, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който посети аптека в Студентски град тази вечер.

„Азитромицин”-ът, „Ремдесивир” и всички медикаменти, които се изкупуват не лекуват коронавирус“, отново каза здравният министър и пак подчерта – те се използват за профилактика. Ангелов посъветва гражданите да не се презапасяват с лекарства.

„Няма липса на медикаменти и на национално ниво. Има липса на някои хранителни добавки, които се използват за усилване на имунитета“, съобщи още министърът.

сн. БГНЕС

Здравният министър заяви, че четирите основни доставчици на аптеки са го уверили, че в София има доставени до всички аптеки количества от медикаментите за бременни по начина, по който са се уточнили.

„В някои аптеки в страната все още не са доставени необходимите количества, но до края на утрешния ден по аптеките, които са на сайта на ИАЛ, ще бъдат доставени количествата антибиотици и нискомолекулярни хепарин„, поясни още той.

сн. БГНЕС

„В момента хората ги води някакъв тип притеснение и паника, което не е полезно в този момент“, каза още проф. Костадин Ангелов.

Той съобщи, че фирми ще бъдат проверени за реекспорт на медикаменти от страната.

- реклама -