сн. БГНЕС

Здравният министър скастри депутатите без маски

Министърът на здравеопазването направи забележка на депутатите, които са в пленарната зала без защитни маски. Той направи това след като социалистът Георги Свиленски каза, че не е задължително да носят маски.

Преди това пък зам.-председателят на НС, който води заседанието Валери Симеонов, два пъти ги призова да сложат маски и посочи, че днес новозаразените са 914.

Депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов също призова социалистите да си сложат маските, след като са толкова загрижени за ситуацията у нас. „33.2% от тях са без маски“, подчерта Будинов.

След тази размяна на реплики здравният министър благодари от парламентарната трибуна, че мнозинството от присъстващите са сложили маските си. И изрази разочарованието си, че сред тези без маска има и медицински лица.

„Благодаря ви, че си сложихте маските. Виждам, че без маски са само лекарите. В самото начало, когато започна епидемията с COVID казахме, че тази битка ще се спечели с разум, интелект и дисциплина. Не съм убеден, че някоя от трите гаранции за успех в тази битка ние спазваме на 100 %. От тази най-висока трибуна искам да кажа на всички български граждани, че нямаме никакви притеснения по отношение на плановете или действията, които предприемаме ежедневно“, коментира Ангелов. И подчерта, че в настоящия случай не става въпрос за грип, а за нова инфекция, която е непозната на човечеството и за която науката има над 40 хил. публикации, които са разнопосочни.

- реклама -