ваксини, Ангелов, коронавиус,
сн. БГНЕС

Здравният министър: Ще преценим как ще продължат мерките след като минат 1-2 седмици

В Плевенска област се увеличава броят на хоспитализираните с Covid-19. Всички лечебни заведения ще увеличат леглата в Covid отделенията с 20 процента, съобщи здравният министър Костадин Ангелов след обиколка в болниците в областния град, цитиран от БНР.

Здравният министър, чиято работна среща съвпадна днес с протести представители на бизнеса, коментира защо са затворени:

„Много често ни обвиняват, че като имаме електронно обучение на учениците, децата отиват в моловете. Нека да видим какво ще се случи следващата седмица-две, за да преценим как ще продължат мерките. Аз мисля, че много бързо ще излезем от тях. Нека хората, които изразяват мнението си по този начин, съвсем разбираемо е тяхното недоволство, но целта, която ни води и която преследваме е запазването на максимално голям брой човешки животи“.

На въпрос дали ще бъдат подпомогнати хората, чийто бизнес е спрян със заповед на РЗИ, Костадин Ангелов отговори: „Това предстои да бъде обсъдено на национално ниво. Това са социални и икономически мерки. От мен се иска да пазя живота и здравето на хората. Ще направя всичко, което е по моите сили като министър на здравеопазването, тези хора да получат обезщетенията си. Разбира се, ако законът го позволява“.

По-рано днес към сградата на РЗИ в Плевен полетяха пасти, торти и еклери от продукцията на затворените заведения в един от моловете.

Протест срещу заповедта на инспекцията събра представители на различни бизнеси – като молове и фитнеси, които няма да работят до 1 април в изпълнение на новите Covid мерки.

- реклама -