заведения
сн. bTV

Здравният министър: Няма да позволим заведенията да работят, пазим живота и здравето на българите

Снощи в София е имало масови проверки на заведения за нарушаване на противоепидемичните мерки. Шест от тях са работили, съобщи министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

„В две от заведенията са открити много сериозни нарушения. На присъстващите и на организаторите на събитията са наложени предвидените от закона санкции. Няма да се поколебаем да запазим здравето и живота на всеки един българин каквото и да ни коства. Ежедневно продължаваме с контролната дейност“, категоричен бе проф. Ангелов, който заедно с премиера Бойко Борисов посетиха училище „Христо Ботев“ в град Раковски.

Един от ключовите ресторанти, хванати да работят снощи се намира на панорамата на хотел „Маринела“ в столицата. Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотелите могат да работят до 22 ч. и то само за гости на хотела.

В случая заведението няма общо с хотела, макар да се намира в същата сграда. Районът беше отцепен от полиция, а в ресторанта е имало около 60 клиенти.

Един от тях е арестуван, тъй като е влязъл в пререкание с органите на реда.

„Има заповед на здравния министър, която гласи, че ресторантите в хотелите не могат да работят след 22 часа независимо дали са за гости, приятели на хотела, на заведението или на Република България„, заяви служителка на РЗИ, цитирана от bTV.

От столичната РЗИ призоваха всички да спазват мерките. Глобите за физически лица са от 300 до 1000 лева.

- реклама -