Ангелов, мерки, маски, коронавирус

Здравният министър: Не бива да се прекалява дори с парацетамол и аспирин

Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип. Това каза пред журналисти в Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Той обясни, че не бива да се прекалява с употребата на лекарства дори като парацетамол и аспирин, защото могат да доведат до негативни здравни резултати.

Министърът заяви, че в настоящата криза е много опасно да се правят промени в системата.

„Много внимателно трябва да се правят промени в системата и много внимателно трябва да се опитваме да решим всички нерешени до момента проблеми в системата на здравеопазването. Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система“, обясни той.

Ангелов коментира и недоволството от „зелените коридори“ за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди. По думите му не се среща разбиране от младите хора.

„Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост“, посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план.

 

- реклама -