детска болница
сн. БГНЕС

Здравният министър: До 4 години трябва да е построена изцяло новата детска болница

„Нямаме време да се бавим. Събаряме сградата и изграждаме нова сграда за педиатрична болница, спазвайки срока на договора“.

Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, който присъства на обществено обсъждане за изграждането на лечебното заведение.

Министърът обяви, че държи болницата да бъде завършена в срок, който по договор е 42 месеца.

По време на обсъждането беше показана и разработената от „Главболгарстрой“ концепцията и визията на бъдещата Националната многопрофилна детска болница.

сн. БГНЕС

„Наша обща отговорност е да създаде такава детска болница, в която децата на България да получават качествена, навременна и комплексна медицинска грижа. Родителите да бъдем спокойни, че те са в ръцете на най-подготвените професионалисти в сферата на детското здравеопазване, че за диагностиката, лечението и възстановяването им се работи по европейски стандарти.

С апаратурата, с която сме обезпечили лечебното заведение, могат да бъдат лекувани всички състояния и патологии при децата. Лекарите и сестрите, грижещи се за най-малките, да имат самочувствието на колегите, работещи в признати педиатрични клиники на запад, да им гарантираме условия за професионално развитие, а именно да бъде база за обучение на студенти и специализанти, в която да преподават най-добрите експерти по детско здравеопазване у нас“, заяви министърът на здравеопазването при откриването на дискусията.

сн. БГНЕС

Изпълнителният директор на „Главболгарстрой“ Мая Пенчева каза, че независимо дали ще трябва да се събори сградата или не, това няма да промени договорената вече цена, която е на стойност 77 млн. лв. без ДДС.

След края на общественото обсъждане, министър Ангелов бе категоричен, че бъдещата детска болница ще бъде в напълно нова сградата, а сега съществуващата ще бъде съборена.

Такова решение бе взето от правителството в края на месец май.

- реклама -