Микре

Здравният министър: 9 са вече жертвите от катастрофата край Микре

9 са към момента жертвите при катастрофата край село Микре, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Седем от пострадалите са получили много тежки фрактури при челния сблъсък между микробус с пътници и камион, станал в ранния следобед днес.

„Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ. Подготвили сме всичко за последващо лечение, но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи“, коментира пред агенция Фокус Ананиев и уточни, че нещата се променят във всяка една минута, тъй като текат операции на пострадалите.

Броя на загиналите расте постоянно, мястото на катастрофата е отцепено на 10 километра

Загиналите са от Перник. Те са пътували в пътнически микробус, който се е ударил челно в камион. Всички оцелели са откарани в болницата в Ловеч, много от тях са с опасност за живота. Премиерът Борисов нареди към мястото на тежката катастрофа да бъдат изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец.

В дежурната част на ОДМВР – Ловеч временно функционира телефонна линия – 0887593168, на която роднини и близки могат да получат информация за хората, загинали и пострадали при тежкия пътен инцидент край село Микре.

От полицията молят не бъде злоупотребявано с не, тъй като тя функционира само и единствено в помощ на засегнатите семейства.

Пътят е осеян с тела

Полицията не допуска медиите, които се намират на 10 км. от самото място, където е станал инцидента. В момента там се провеждат следствено-процесуални действия. Униформените обаче са били шокирани от гледката.

Загинал е шофьора на микробуса. Водачът на камиона от Шумен и неговия спътник са сред ранените.

В буса са пътували група незрящи хора

Хората са били на екскурзия Дряново – Севлиево – София.

Продължават следствените действия – огледи в присъствието на вещи лица, разпити на свидетели за изясняване причините за тежката катастрофа. Сигналът за нея е подаден към 12.50 часа.

По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил.

Движението в района временно е  затворено, служители на пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут.

Пътят край село Мирке е рисков, наситен с пътно-транспортни произшествия. Обикновено по него се кара с висока скорост. Шофьорите трябва да бъдат много бдителни и да спазват знаците.

- реклама -