Здравко Димитров: Оставам кмет на Пловдив, напускам ГЕРБ

Здравко Димитров обяви, че няма да подаде оставка като кмет на Пловдив, но напуска ГЕРБ.

Той обяви решението си на извънреден брифинг в общината, на който присъстваха и неговите заместници. Димитров уточни, че напуска градската организация на ГЕРБ, която е оглавявана от бившия кмет Иван Тотев.

Той обаче ще изкара мандата си и няма намерение да депозира исканата оставка от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Лоша дума няма да кажа за Борисов, постигнали сме много неща заедно. Това е за добро, да напусна партията и да спадне напрежението“, допълни Димитров.

„Избран съм от всички пловдивчани, ще бъде предателство, ако си подам оставката като кмет“, добави Зико.

Да го подкрепят му са се обадили много хора, повече, отколкото когато бил избран като кмет.

„Няма да освободя кметския пост, защото в момента в Пловдив се изпълняват проекти за над 500 милиона лева“, добави още Димитров.

Той обясни, че ще оптимизира някои звена в общината и ще иска пълна прозрачност за стадионите. „Ако има нарушения всеки да си понесе отговорността“, заяви Зико. Той не даде категоричен отговор и дали Пламен Райчев ще напусне поста си.

Димитров обясни, че все още не е разговарял с представители на общинския съвет.

Той посочи Иван Тотев като основен виновник на случващото се в момента. „Той е този, който е заблудил Бойко Борисов и вдига феновете. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги настройва“.

Зико обеща, че ще осъществи предвидената с феновете на Ботев и Локо среща.

„Нека Тотев да се вижда с тях, а не да ги настройва срещу мен. А да се търси консенсус. Тези стадиони трябва да се случат“, каза още Димитров.

Той призна, че не е разговарял с Борисов след като лидерът на ГЕРБ му поиска оставката.

„Аз не съм се карал в Борисов. Той ми е началник. Беше ми началник. Уважението остава“, заяви той. После поясни, че преди време е имал „непринуден мъжки разговор“ с Борисов, където признал, че се чувства уморен от управлението на Пловдив. Тогава лидерът казал, че му влиза в положение и ще подготви нов кадър, който да го замеси.

„Защо през това време излезе и каза, че ми иска оставката – не знам. Дойде ми като гръм от ясно небе, от вас научих“, каза още Димитров.

 

 

- реклама -