Линдзи Вон

Завръщането на Линдзи Вон се отлага заради много сняг

Завръщането на пистата на американската скиорка Линдзи Вон се отлага. Причината – спускането и супергигантският слалом в Санкт Антон Ам Арлберг бяха отложени. Организаторите от австрийска страна имат проблеми с обилния снеговалеж в последните дни.

„Спускането и супергигантският слалом трябваше да бъдат отложени. Има повишен риск от лавини, а метеорологичните условия не са добри“, съобщи Австрийската федерация по ски. „Огромните количества сняг правят невъзможно провеждането на състезанията в събота и неделя“, добавиха от федерацията.

Вон не се е състезала от падане през ноември

Вон има 82 победи в кариерата си и е на само 4 от рекордьора Ингемар Стенмарк. Тя трябваше да се завърне след тежко падане по време на тренировка в същия курорт през ноември. В Санкт Антон Ам Арлберг обаче е паднал около три метра сняг в последните дни. До събота се очакват още поне 90 сантиметра.

„Има огромен риск от лавини и безопасността на работниците не може да бъде осигурена. Вече бяха премахнати около 120 000 кубични метра сняг от пистите. Но това не е достатъчно“, завършва съобщението на федерацията.

- реклама -