Ивендър Холифийлд
Снимка: twitter.com/holyfield

Завръщането на Холифийлд завърши с нокаут за него

Завръщането на легендата Ивендър Холифийлд на ринга се превърна в тъжен епизод за него. Четирикратният световен шампион в тежка категория се изправи срещу бившия шампион в лека тежка категория в UFC Витор Белфорт и загуби след технически нокаут. Това се случи 11 секунди преди края на първия рунд.

Регламентът на мача между 58-годишния Холифийлд и Белфорт (44 г.) беше осем рунда по две минути. Срещата обаче продължи по-малко от две минути. За последно легендарният боксьор имаше мач през 2011 г. Въпреки това спортната комисия на Флорида му разреши да се качи отново на ринга.

Поражението е 11-о за Холифийлд, като за трети път той губи с нокаут. Американецът има общо 44 успеха, а два мача са завършвали наравно. В хода на първия рунд той три пъти падаше на земята. Първия път това се случи след опит за ляво кроше. След това бразилският му съперник го намери с комбинация и го прати на пода само 36 секунди преди гонга. Американецът се изправи, но последва нова серия удари от Белфорт.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп коментира мача край ринга. После похвали Белфорт за представянето му. „Малко е тъжно. Мисля, че спирането на мача беше лошо решение. Той е силен, но аз не бях наистина наранен“, каза Холифийлд. „Той просто не е същият“, коментира Тръмп.

Белфорт пък вече се настройва за двубой срещу Джейк Пол. Бразилецът вече предизвика YouTube звездата. Очаква се мачът помежду им да е в Деня на благодарността. Наградният фонд е 30 милиона долара, всичките за победителя.

- реклама -