Завещанието на „Промяната“: Вижте колко дълг ще плаща всяко новородено у нас

Делян Добрев: Да се купуват депутати е най-голямото престъпление в една парламентарна демокрация
Струва ми се, че няма мнозинство в парламента. Колегите всеки ден казват, че им трябват 12 депутати и вървят пазарлъци.

Това да се купуват депутати е най-голямото престъпление,

което може да се случи в една парламентарна демокрация. Това заяви бившият министър на енергетиката и депутат от ГЕРБ – Делян Добрев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„ГЕРБ никога не е изпадала в подобна ситуация. Ние никога не сме пазарували депутати, а сме водили преговори с независими депутати, но те са ни подкрепяли според свободната си воля“, посочи той.

Според Добрев сме свидетели на огромна корупция.

Той даде за пример сделките на бившия директор на фирма „Мед“, който оглави „Булгаргаз“. Вече имало внесен сигнал и до Прокуратурата. Делян Добрев изрази опасения, че по спрените договори с „Газпром“ може да се наложи да плащаме неустойки. Той отново повтори, че сега купуваме руска газ, но през посредници, което го оскъпява.

„За шест месеца съсипаха държавата. През 2012 г. петролът

беше по-скъп от сега с 5 лева, но горивото по

бензиностанциите беше 2,73 лв., а акцизът беше същия. Асен Василев имаше четири срещи в „Лукойл“ и след това цените скочиха. Не ми се струва нормално. Помощта от 0,25 лв. още не сме я видели. Малкото пари в държавата се пилеят по безобразен начин. Затова и никой не подкрепи бюджета. ИТН затова напуснаха и коалицията. 1,4 лева се губят от бюджета по перо „енергетика“. За другите пера не знам“, не спести упреците си Делян Добрев.

По думите му управляващите не са доказали

нито една корупционна сделка за последните 12 години.

„И за американския газ има неясноти. Никой не казва къде се разтоварва този танкер“, каза депутатът от ГЕРБ. Добрев добави, че имат информация, че той се разтоварва от турската компания и ни се препродава.

- реклама -