принц Филип, погребение наследство

Завещанието на принц Филип: Ето как се разпределя наследството

Почти два месеца след смъртта на херцога на Единбург някои подробности за неговото наследство започнат да излизат наяве.

Това съобщава „Венити Феър“, цитирано от БНР.

Съвсем очаквано повечето от имотите му ще отидат при вдовицата, кралица Елизабет II, но изглежда, че принц Филип е оставил щедра сума пари на онези служители на двореца, които са били близо до него в последните моменти от живота му.

Това разкри източник от Бъкингам пред вестник „Сън“. „За разлика от други членове на кралските фамилии, принц Филип ще бъде щедър с тримата мъже, които се грижеха за него“, казва източник от двореца. „Това са неговият личен секретар, бригадир Арчи Милър Бейкуел, неговият паж Уилям Хендерсън и икономът му Стивън Ниедохадло„.

Тримата мъже бяха част от антуража, който дефилира зад ковчега на херцога на Единбург на погребението му на 17 април в замъка Уиндзор. Милър Бейкуел беше неговата дясна ръка повече от десетилетие, докато Хендерсън и Ниедохадло се редуваха да прекарват време с него в „Wood Farm“, селската къща в Сандрингам, в която той се премести през лятото на 2017 г. Двамата му помощници също се грижеха за него в замъка Уиндзор, където беше уединен с Елизабет II, а Хендерсън остана до него през последните два дни от живота му, съобщават различни медии.

Източникът на „Сън“ разкрива още, че принц Филип е позволил на децата си, принцовете Чарлз, Андрю и Едуард и принцеса Ан, да „вземат каквото поискат“ от колекцията от 13 000 книги, които се намират в библиотеката на Бъкингамския дворец.

Завърнал се в замъка от лондонската болница, където беше приет, херцогът на Единбург се посветил на подписването на някои от портретите си, за да ги даде на персонала, който се грижел за него.

Що се отнася до възможността принц Филип да лиши от наследство внука си Хари като наказание за последните му изяви, източникът от Бъкингамския дворец я отхвърля.

Херцогът на Единбург, обяснява източникът пред „Сън“, е уредил каква сума иска да остави на внуците си „отдавна“.

- реклама -