Затворник излезе на свобода след 37 г. зад решетките – оказа се невинен

След 37 години в затвора, мъж беше пуснат на свобода – защото се оказа невинен. Американец от щата Мичиган е бил осъден за престъпление, което не е извършил. До освобождаването му се стигна след като свидетелка призна, че е излъгала, съобщи изданието Unilad.

сн. Фейсбук

Форбс се наслаждава на времето със семейството си и се възхищава на съвременния живот, особено на „лекотата на комуникациите и технологиите“. Когато го попитали какво според него е най-странното нещо в Америка в 21-ви век, през смях мъжът казва: „Това може да ви изглежда странно, но  тревата е законна.“

Уолтър Форбс е арестуван през 1982 година, след като се е намесил да разтърве сбиване в бар. На следващия ден един от участниците в побоя Денис Хол стрелял срещу Форбс. По-късно Хол умрял при пожар, възникнал при палеж.

сн. Фейсбук

Обвинението се основавало на показанията на свидетелката Енис Кенъбрю. Тя твърдяла, че видяла Форбс на мястото на пожара. В резултат американецът е осъден за палежа и убийството.

През 2017 година Кенъбрю призна, че всъщност не е виждала Форбс. Тя поясни, че го посочила, защото я заплашвали двама местни жители, които живеели в съседство. Те заплашили да причинят на нея и семейството й вреди, ако не посочи Форбс за виновник.

- реклама -