коронавирус

Затвориха поредна детска градина в Благоевград, още един дом за възрастни във Варна пламна

Благоевградска област е на първо място в страната по брой на заразени с COVID-19, показват данните от днес. 43 са новите случаи за последното денонощие, а почти половината от тях са в град Благоевград, предаде БНТ.

Детска градина е затворена заради служители с коронавирус, препълнени са и ковид отделенията в Областната болница.

Разпространението на заразата е дифузно, разкрити са допълнително ковид отделения в лечебните заведения, болниците са изправени пред сериозен проблем заради недостига на медицински персонал.

Трета детска градина в Благоевград ще остане затворена до края на седмицата, след като трима от служителите се оказаха с коронавирус. За щастие всички деца са здрави. COVID-19-отделенията в Благоевградската многопрофилна болница са пълни, а персоналът изнемогва.

Препълнено е и COVID-отделението в Белодробната болница в Благоевград, където са поставени четири допълнителни легла.

И Дом за възрастни във Варна пламна с COVID-19

Ново огнище на COVID-19 в още един дом за възрастни хора във Варна. Днес стана ясно, че в Дом „Гергана“ случаите вече са 25. От тях 22-ма са обитатели на Дома, а трима са от персонала, предаде NOVA.

Към момента всички заразени са в добро здравословно състояние, съобщиха от пресцентъра на общината в града. В Дома продължава да се извършва дезинфекция и почистване на помещенията.

- реклама -