Затвориха полицейското управление в Далас заради заплаха

Затвориха полицейското управление в Далас заради заплаха срещу служители.

Това съобщи полицията два дни, след като въоръжен мъж уби петима офицери в Тексас.

„Полицията в Далас получи анонимна заплаха срещу правоохранителните органи в града и е взела предпазни мерки“ за повишаване на сигурността, се казва в съобщение на полицията до медиите.

Служители на специалните служби бяха разположени в основната сграда, съобщиха местните медии.

„Един човек, облечен с черна маска е бил забелязан в гараж зад централата“, съобщи вестник „Далас Морнинг Нюз”. Полицаи са претърсили полицейския паркинг, разположен в предната част на полицейското управление. Не са открити заподозрени според официалното съобщение на полицията в Туитър.

След проверка на първите два етажа на полицейските служители е разрешен достъп до колите им, както и да напуснат сградата.

Протестите започнаха в четвъртък в много градове в САЩ заради убийството на двама афроамериканци от бели полицаи в щатите Луизиана и Минесота. В Далас в хода на безредиците, заляли града, 25-годишният чернокож ветеран от Афганистан Мик Джонсън откри огън по полицията, като има пет жертви.

По време на преговорите с полицията Джонсън заяви, че стрелбата му е в отговор на убийството на двамата чернокожи от бели полицаи. След повече от два часа преговори полиция ликвидира Джонсън.

- реклама -