частна болница, пациент, COVID-19, "Маджуров"

Затвориха кардиологично отделение в болница в Ловеч заради коронавирус

Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Кардиолайф“ в Ловеч, е затворено за 48 часа със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция, съобщиха от Областната администрация. Мярката е в сила до 19:00 часа на 2 август.

Установено е, че пациент, който е бил на лечение в отделението, е с положителен тест за коронавирус. В периода 19-27 юли 77-годишна жена от област Видин е била на лечение в МБАЛ „Кардиолайф“ по повод кардиологичен проблем.

На 30 юли е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч със съмнение за COVID-19. Положителен PCR тест потвърдил диагнозата. Контактните на възрастната жена ще бъдат изследвани, а в Кардиологичното отделение ще бъде проведена крайна огнищна дезинфекция. Нуждаещи се от лечение пациенти ще бъдат пренасочвани към плевенска болница.

Взети са проби от 22-ма души персонал на болница „Кардиолайф“, пет проби на пациенти, които в момента са на лечение в засегнатото отделение, и две проби на контактни от семейството.

- реклама -