Цариградско

Затвориха част от Цариградско, строят пешеходен мост

Тази нощ затвориха за движение част от„Цариградско шосе“, заради изграждането на пешеходен мост към „София Тех Парк”. Ограничението ще остане до края на месеца

Строителните дейности ще се извършат на етапи и забраната за движението на пътно превозни средства ще се въвежда на два етапа както следва :

По централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ в посока изход от ул. „Антон П. Чехов“ и по пътната връзка от кръговото на Площад на авиацията към бул. „Цариградско шосе“. Движението ще се извършва по южното локално платно на булеварда.

По централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе“ в посока център от ул. „Ген. Йордан Венелинов“ до ул. „Акад. Георги Бончев“. Движението на пътно превозни средства ще се извършва по северното локално пътно платно на булеварда в същия участък.

126 метров мост за пешеходците

Строящият се в момента мост ще е в вход към технологичния парк „София тех“. Той се намира над булеварда преди спирката на “Окръжна болница”.

Дължината на съоръжението е 126.5 метра. Мостът ще осигурява пешеходната връзка между спирките на градския транспорт в южното и северното локално платно на булеварда.

- реклама -