ИПК "Родина"
сн. БГНЕС

Затварят „Цариградско шосе“ заради взривяването на ИПК „Родина“

Столичният булевард “Цариградско шосе“ ще бъде затворен между 09:00-10:00 часа днес, за да може процедурата по взривяване на сградата на ИПК “Родина“ да се извърши безпрепятствено.

Движението по булеварда ще бъде преустановено за час в участъка между “Площада на авиацията“ и бул. “Александър Малинов“ и между ул. “Йерусалим“ и бул. “Александър Малинов“. Забранено ще е движението по централните и локални платна.

Единствено редовните линии за обществен превоз на пътници ще продължат да се движат по график, а промени в маршрута се налагат за автобусни линии №1, 3, 5, 6, 76, 213, 305, 204 и 604.

За контролирания взрив и организацията по провеждането му са издадени всички необходими разрешителни. На място ще има пожарни и линейки.

Теренът с емблематичната недостроена сграда е около 60 декара и е собственост на фирмата „Изток Плаза“ на д-р Михаил Тиков, който е собственик и на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „Булфарма“.

Все още няма яснота за какво ще се използва разчистеният терен. В момента международна компания изготвя проучване и доклад, на базата на който ще се прецизират инвестиционните намерения.

- реклама -