Институт за пътна безопасност, обществена поръчка, служебен кабинет, конкурс
снимка: Facebook/ Институт за пътна безопасност

Затварят пътя Мездра – София до декември

Движението в двете посоки по първокласния път между Мездра и Лютидол ще бъде спряно временно от днес в участъка от 160-ия до 172-рия км заради ремонтни дейности. Ремонтът е част от модернизирането на пътя Мездра – Ботевград.

„Отсечката, която предстои да бъде затворена, е изключително планински терен – труден за работа. Преминаването по време на извършване на строително-монтажни дейности е изключително рисковано”, коментира директорът на Областна дирекция на АПИ – Враца инж. Веселин Николов.

Проектът предвижда отсечката да бъде затворена до първите дни на декември. Планирано е разширяване на пътя до четири ленти, както и изграждането на обходни трасета, с които транзитният трафик ще бъде изведен от населените места.

Пълното затваряне на отсечката е необходимо, защото платното в посока Видин ще бъде изградено в непосредствена близост до съществуващия път, а платното в посока София ще бъде в по-голямата си част върху сегашното трасе.

Предвидени са и взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси. Движението в участъка ще бъде възобновено през декември.

- реклама -