МРРБ АМ Хемус задръстване София

Затварят изцяло 5 км от АМ „Хемус“ и в двете посоки

Днес от 23 ч. до 24 ч. ще бъде спряно движението в двете посоки по автомагистрала „Хемус“. Ограничението ще бъде в участъка между 337-ми и 342-ри километър, съобщиха от АПИ. Това е отсечката между пътен възел „Белокопитово“ и кръстовището с път I-7 Силистра – Шумен, в района на с. Панайот Волово.

Късно вечерта ще се монтира рамка, с дължина 32 м, на изграждащата се електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства над 3.5 тона (тол). За да не се затруднява трафикът през деня, монтажните дейности ще бъдат през нощта.

По време на ограничението трафикът ще се пренасочва по първокласния път I-2 Шумен-Варна.

Хемус

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация. Ще бъде ограничено движението в изпреварващата и част от активната ленти, като трафикът ще преминава по другата част от активната и аварийната ленти.

От 10 до 15:30 ч. движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в тръбата за Бургас ще се осъществява в една лента поради ремонт на антени на мобилен оператор. Ще бъде затворена активната лента, като трафикът ще се извършва в изпреварващата лента.

- реклама -