Витиня тунел

Затварят единия тунел на Витиня до края на годината

Затварят за движение единия тунел на Витиня до края на годината. От утре – 27 юни до декември едната тръба на пътното съоръжение на магистрала „Хемус“ ще бъде ремонтирана.
До приключване на строителните работи трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.

„Витиня“ е най-дългият тунел у нас – 1195 м, и е в експлоатация от 1984 г. Последно е бил ремонтиран преди 27 години, когато е извършено „осушаване“ на облицовката в съоръжението.

Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, ново LED осветление, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н.

По време на строителните работи е необходимо шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост и да спазват стриктно въведената пътна сигнализация.

От АПИ посочват, че алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 – от 215-ти км до км 209+500 и обратно.

Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено