Затварят един от най-известните гръцки плажове (+Най-добрите острови на юг)

Затварят един от най-известните гръцки плажове. Eдин от най-известните гръцки плажове остава затворен за туристи това лято. Властите на йонийския остров Закинтос решиха да оставят плажа Навагио затворен за туристи това лято поради страх от свлачища.

Властите на йонийския остров Закинтос

решиха да оставят плажа Навагио – популярна туристическа дестинация, известна с характерното си корабокрушение, затворен за туристи това лято поради страх от свлачища.

Забраната на достъпа до плажа Навагио

е препоръчана от експерти от Организацията за антисеизмично планиране и защита (OASP) след посещение на мястото на 8 март, като част от редовна преоценка на неговата безопасност, съобщава гръцкият Kathimerini.

Екипът на OASP смята, че има

значителен риск от свлачища поради ерозията на околните скали.

„Безопасността на жителите и посетителите е над всичко друго. Решението беше взето предвид новите данни на OASP, като се има предвид големия брой посетители в района по време на туристическия сезон“, казва министърът на туризма Василис Кикилиас.

Навагио е забранен за местни жители

и туристи от миналия септември, след като земетресение с магнитуд 5.4 доведе до срутване на големи камъни от околните скали в залива. Безопасността на плажа ще се преоценява два пъти годишно.

Междувременно вижте тази класация преди да решите къде да почивате лятото

След това дългата зима, най-нормалната мечта на всеки човек би била да отиде на някой красив плаж, където на се наслаждава на слънце и спокойствие. Преди да решите къде да прекарате лятната си ваканция, вижте кои са най-хубавите гръцки острови, които заслужават внимание.

Направено е проучване включващо въпроси за плажовете на островите, природата, кухнята и съотношението цена/качество. Респондентите също бяха помолени да оценят туристическите атракции, възможностите за настаняване, възможностите за пазаруване и спокойствието и тишината, предлагани от острова, пише Time out.

С резултат от 85 процента дестинация, остров Кефалония беше категоричният победител в проучването. Планинският остров беше единственият в проучването, който получи пет звезди за тишина и спокойствие. Известен е със спиращата дъха природа, пясъчните плажове, гостоприемните лозя и много други.

Подгласници бяха Лефкада и Скиатос, два гръцки острова, които предлагат както мечтани плажове, така и много история. Лефкада, спокойна и девствена, е мястото, където можете да се насладите на крайбрежни таверни, разходки с лодка и възможности за уиндсърфинг. Сиактос, от друга страна, е домът на манастира Евангелистрия, където монасите произвеждат зехтин и вино, и 62 великолепни плажа. Освен това, ако вземете лодка до Лалария, легендата гласи, че плуването през естествената скална арка на плажа ще ви даде вечна младост.

Крит с 83 процента резултат е на трето място. Тъй като е най-големият остров в Гърция, не е изненадващо, че привлича повече от пет милиона посетители годишно. И докато северното крайбрежие може да се стори пренаселено с туристи, южните региони предлагат на пътниците повече лично пространство, непокътнати плажове и възможности за закупуване на пресен зехтин, мед, смокини и бадеми.

На дъното на списъка беше Миконос. Може да е известен с оживения си нощен живот и гостите, но популярността си има цена. В случая на Миконос това води до скъпи храни и напитки, пренаселени плажове и скъпо настаняване.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено