Затварят част от завод в Пазарджик заради заразени с COVID-19 работници

Десет са положителните проби за COVID-19 на работници от завод „Костал“ в гр. Пазарджик. Заразените са в добро общо състояние и са под домашна карантина.

Общият брой на заразените лица в града с COVID-19 е 89. Има десет положителни проби на работници от завода за авточасти „Костал“ в гр. Пазарджик. Пробите са установени при масово тестуване на работещите в завода, това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев на брифинг след заседанието на Областния кризисен щаб. Той допълни, че работниците са в добро здравословно състояние и са поставени под домашна карантина.

РЗИ установява контактните им лица. Стефан Мирев уточни, че по информация от предприятието, са затворени и дезинфекцирани производствените линии, където са работели заразените работници. Към настоящия момент в завода работят не повече от 100 човека.

Областният управител допълни, че в „Костал“ се извършва епидемиологично проучване, след получените резултати ще бъде взето решение и за последващия режим на работа на завода. 13 са хоспитализираните пациенти с коронавирус в област Пазарджик, съобщи Областният управител, 28 са на домашно лечение, 30 са излекуванит

- реклама -