Затегнати мерки за сигурност в Берлин заради срещата за Либия

Берлинската полиция засили мерките за сигурност, като блокира достъпните пътища и подходите към федералното канцлерство, където ще се проведат преговорите по кризата в Либия.

Допълнителни полицейски екипи дежурят по улиците, част от алеите и мостовете са оградени с полицейски коли. Берлинчани, които излязоха на сутрешно бягане, са принудени да се питат един друг и полицията по кой маршрут могат да се движат.

От полицията в Берлин потвърдили пред репортер на РИА Новости че днес са предприети специални мерки за сигурност в града.

 

„Берлинската полиция, като структурата, отговорна за сигурността на града, днес, разбира се, изпълнява тежки задължения – днес има много високопоставени чуждестранни гости в Берлин. Канцлерството и някои от пътищата в центъра ще бъдат напълно блокирани. Полицията и други ведомства уведомяват предварително за това берлинчани“, каза събеседникът на агенцията.

Междувременно стана ясно, че близо 800 представители на пресата са се акредитирали да отразяват конференцията за Либия, посочиха от пресцентъра на конференцията.

Международната конференция в Либия ще започне своята работа днес следобед. Във форума ще участват ръководителите на няколко държави – канцлерът на Германия Ангела Меркел, руският президент Владимир Путин, турският лидер Реджеп Тайип Ердоган, египетският президент Абдел Фатах Сиси.САЩ ще бъдат представени от държавния секретар Майк Помпео

- реклама -