Binders with papers are waiting to be processed with businesswoman or secretary back in blur.

Засяга всички българи: Голяма промяна за банките

Засяга всички българи: Голяма промяна за банките. Банките сравнително консервативно, по-бавно въвеждат елементите на изкуствения интелект. Правят го предпазливо, с основание – управляват

ресурсите на много хора.

Банките у нас са по-консервативни и внедряват по-бавно елементите на изкуствения интелект. Причината – те управляват огромен финансов ресурс. Отражението на новите технологии във финансовата сфера обаче е съществено.

Това стана ясно по време на

финансовия форум „Иновации“, организиран от Асоциация „Банка на годината“, пише „Фокус“.

„Банките сравнително консервативно, по-бавно въвеждат елементите на изкуствения интелект. Правят го предпазливо, с основание – управляват ресурсите на много хора. Това ще даде много голямо

отражение върху техния бизнес.

Влиянието върху световния бизнес ще бъде в размер от 3 трилиона до 4,5 трилиона долара годишно.

Тази цифра може да бъде и удвоена спрямо това, в кои области с какви темпове ще се внедри изкуственият интелект“, посочи Валентин Панайотов, председател на Асоциация „Банка на годината“, предава БНТ.

„Много повече фокус има върху

генеративния изкуствен интелект, той се използва в различните електронни канали на банките, но все още имаме технология. Тя е много мощна и банките търсят най-добрия и подходящ начин да реализират проекти с нейна помощ“, каза Мирослав Вичев, ръководител на компания за платежни услуги.

Вижте още:

- реклама -