афера

Засукана конгресменка хвърли оставка заради любовна афера

Американската конгресменка Кейти Хил подаде оставка от долната камара на американския Конгрес заради обвинения в любовна афера със свой помощник в Капитолия.

Изгряващата звезда на Демократическата партия от щата Калифорния, която отрече твърденията, заяви, че се оттегля с „разбито сърце“. „Смятам, че това е най-доброто нещо за моя избирателен район, моята общност и нашата страна“, написа тя в Туитър.

Оставката идва дни, след като Комисията по етика на Камарата на представителите започна разследване срещу нея. То стартира след публикация в консервативния блог RedState, че Хил имала връзка с един от помощниците си – мъж.

Същият блог отделно публикува твърдения, че конгресменката, която е бисексуална, била част от любовен триъгълник със своя съпруг и жена, от нейния екип. И публикува нейни голи снимки.

Кейти Хил поиска по-късно полицията да разследва как и от кого фотосите са били публикувани онлайн.

Часове преди да бъде обявено разследването срещу нея миналата седмица, тя изпрати писмо до привържениците си, в което признава, че е имала връзка с жена от предизборния ѝ щаб за изборите през 2018 г., като нарече таза афера „неуместна“. Тази връзка не е обект на конгресното разследване, тъй като е била преди да бъде избрана в Камарата на представителите. Хил категорично отрича обаче аферата със своя помощник, което би било нарушение на правилата в Камарата на представителите.

- реклама -