Застраховка „Живот“ и при концерт

Застраховка „Живот” и покриване на материални щети при евентуална терористична атака или заплаха за такава по време на концерт вече предлагат хора от бранша в САЩ, съобщи Wall Street Journal.

концертПредложението касае концертите на живо. Компанията ще покрива и разходите за промяна датата на концерти, които са пряко засегнати от терористично нападение или са планирани в рамките на 10 дни от такъв инцидент.

Новата политика предвижда клиентът да пренасочи концерта в рамките на до 160 км разстояние в следващите 90 дни след атаката.

Застраховката срещу терористични нападения вече е активна.

indexЗастраховка „Живот“ се появява на пазара след поредица от атаки на културни събития

Промяната се случва след нападението в нощен клуб в Орландо, при което въоръжен мъж, подкрепящ „Ислямска държава“, уби 49 души. Това се случи само два дни след като 22-годишната певица Кристина Грими беше застреляна, докато раздаваше автографи след концерт в Plaza Live Theater в Орландо.

Преди седмица фенове на британците Radiohead бяха нападнати и замеряни с бутилки в Истанбул, докато бяха на парти в музикален магазин, посветено на излизането на новия албум на групата.

Миналия ноември пък имаше голяма терористична атака по време на концерт в зала Bataclan в Париж. Тогава 89 души бяха убити в рамките на шоуто на рок бандата Eagles of Death Metal. Нападението беше част от серията атаки в Париж, които отнеха общо 130 човешки живота.

- реклама -