проверки, маски, метро, транспорт
Снимка: БГНЕС

Засилват проверките за носене на маски в градския транспорт

На фона на повишаващия се брой заразени с COVID-19, в София засилват проверките за носене на маска в градския транспорт.

Тази седмица полицаи и контрольори спираха произволно избрани автобуси и глобяваха всеки без маска. Сега проверките се насочват и към метрото. Предвидени са и солени глоби.

проверки, маски, метро, транспорт
Снимка: БГНЕС

Масираните проверки ще започнат в понеделник. Те ще бъдат както в метрото, така и по автобусните и трамвайните спирки, най-често на началните и крайните точки. Ще се проверява не само дали носим маска, а и дали е правилно поставена. Глобата стига до 300 лева.

„Освен във вестибюлите в метрото, ще се проверява дали носите маска и дали я носите правилно вече и в мотрисите. Толерантността ще бъде нулева, така че приканваме столичани да спазват установените норми”, заяви Димитър Дилчев от ЦГМ.

Снимка: БГНЕС

Само през последните 24 часа контрольори и полицаи са засекли 25 души без маска в метрото. Пътуващите посрещнаха новината за проверките с одобрение. „Нося маската по собствен избор, искам да предпазвам и околните хора. Доста често виждам хора без маска. Те казват, че много ги задушава, не могат да дишат… Аз дори бягам с нея, по 20-30 км. и съм си ок”, коментира един от тях.

 

- реклама -