Засилва се интересът на чуждите туристи към опера и балет у нас

Интересът на чуждестранни туристи за посещение на опера и балет в България се засилва. Това стана ясно след срещата на служебния министър на туризма Стела Балтова с директора на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов.

Български туроператори активно работят за привличането на туристи с цел оперен туризъм, който се съчетава с посещения на културно-исторически забележителности.

По данни на Софийската опера и балет, чужденци от над 15 страни вече са посетили постановките в София.

TMPC-Teatralen-muzikalno-producentski-centar-Opera-Teatar-Varna-3-1Христина Станева, заместник-директор на Операта, заяви:

Специално за Вагнеровите постановки и Вагнеровия фестивал, имахме зрители от 14 държави – Германия, САЩ, Холандия, Италия, Дания, ЮАР, Китай, Япония и други. И това е идеята на академик Карталов – Софийската опера да работи за оперния туризъм в България.

Министър Балтова и академик Пламен Карталов са очертали като приоритет  готовността на Софийската опера и балет за по-ранно обявяване на календара за представленията, за да може продуктът да бъде разпространяван от туроператорите навън. Предвижда се и задълбочаване на сътрудничеството между двете институции с цел рекламата на България.

- реклама -