Пътна полиция, трафик, задръстване
снимка: Pixabay

Засилен трафик в цялата страна: „Пътна полиция“ с масови проверки за нарушения

Засилени проверки на пътя в цялата страна в първия от серията почивни дни. От Пътна полиция ще проверяват за неизрядни шофьори, употреба на алкохол и наркотици.

Интензивен е трафикът на изхода на София в посока автомагистрала „Тракия“.

Най-натоварена е била АМ „Хемус“ заради ремонтите. Днес, за да бъде облекчено движението по нея, товарните автомобили са отклонени по обходен маршрут.

Километрична колона от автомобили се е образувала на магистрала „Хемус“. Особено натоварено е преминаването между тунелите Витиня и Топли дол в посока Варна. Екипи на полицията следят за дистанцията между автомобилите и за поведението на шофьорите.

На АМ „Струма“ няма ограничения и трафикът се осъществява безпрепятствено.

От Пътна полиция заявиха, че очакванията за засилен трафик са се оправдали на всички изходни точки на София. Най-затруднено е движението по автомагистрала „Хемус“ заради ремонтни дейности.

От полицията заявиха, че днес ще се движат в трафика, за да санкционират агресивните шофьори, които не спазват правилата за движение.

„Няма да допуснем водачи, агресивни, да притесняват останалите нормално движещи се водачи. Нашите екипи и днес ще следят за това и ще извеждат такива водачи от трафика…Техните опити за бързане ще струват повече време, ще ги забавим с едни доста сериозни проверки, така че нека да не си правят опити, да спазват правилата, няма къде да се бърза в този ден“, каза Лъчезар Близнаков от КАТ.

Добрата новина е, че през последното денонощие няма регистрирани тежки катастрофи.

„Вчерашният ден е минал безпроблемно и без сериозни инциденти“, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков.

От утре започват засилени проверки за алкохол и наркотици.

Още от сутринта Пътната полиция е засякла няколко случаи с водачи с неадекватно поведение – движение в аварийната лента, внезапна смяна на пътните ленти.

- реклама -