Защото рапърът DMX – баща на 15 деца, стана пастор, след като излезе от затвора

Ърл Симънс, по-известен под прякора си DMX (Dark Man X), има изключително интересен и разнообразен живот, белязан от възходи и падения

Американският рапър е роден в Балтимор на 18 декември 1970 г., Мериленд, но още в ранно за него детство, той и родителите му са се преместили да живеят в Йонкърс, град в близост до Ню Йорк. Той е единственото дете в семейството Джо Баркър и Арнет Симънс. Майка му забременява с него, когато е била едва на 19 и вече е имала дъщеря от предишен брак.

Ърл прекарва голяма част от времето си по улиците и в гетото на Йонкърс

Извършва много престъпления, за които често бива арестуван и прекарва голяма част от юношеските си години по домове или зад решетки, пише Дебати. В един момент започва да се занимава с хип-хоп, използвайки го за начин да избегне трудните времена, през които преминава.

Симънс започва да записва още през 1991 г., но става известен в края на 90-те със своя първи албум And then there was X, и с най-известната си песен до днес – Party Up (Up in Here).

Вече използва псевдонима си DMX. Впоследствие 6 негови албума са класирани на първо място в хит-парада на музикалното списание „Билборд“. Той се е снимал в 20 филма, предимно екшъни, като в един от тях – “Открити рани” (2001 г.), играе със Стивън Сегал.

На любовния фронт рапърът също има много „хитове“ и още повече деца – цели 15

През 1999 година DMX се жени за Ташера Симънс. Те имат 4 деца: Хавиер, Токома, Шон и Праиз Мари Ела Симънс. На 22 юли 2010, Ташера заявява че се разделя с певеца след 16 години брак, само две седмици след като той е бил освободен от затвора, където попада за пореден път. Разводът им обаче идва едва няколко години по-късно. На 19 август 2016 г. певецът стана баща за 15-и път, след като приятелката му Дезире го дари със син. Малкият Ексъдъс Симънс се е появил на бял свят в Ню Йорк. Останалите деца на DMX са от извънбрачни.

През годините рапърът винаги е имал проблеми със закона, а през 2009 г. при поредния му престой зад решетките решава, че излезе ли свобода ще стане пастор

Тогава той твърдял, че откакто е зад решетките, Господ му говорел и му показал пътя към опрощението. Според него попадането му в затвора било божия воля. Неговата мисия била да разпространява светото слово по земята. Певецът осъзнал, че това било истинското му призвание. DMX всеки ден четял Библията и с нетърпение очаквал първата си служба в църквата.

В крайна сметка през 2012 г. той наистина става свещеник

Тогава DMX е ръкоположен за дякон на малка местна църква в щата Ню Йорк. Любопитното е, че още като дете той се увлича по вярванията, като тогава е бил привърженик на Свидетелите на Йехова. „Аз съм чел цялата Библията, просто станах дякон на църквата, в която по принцип посещавах. Бих желал първата ми официална проповед да е там или в Йонкърс. Най-голямата стъпка не е в това да проучваш, да четеш, но в промяната на начина, по който живееш. Ако искаш различни неща за себе си, но все още искаш да пиеш и пушиш, може да четеш с години, но това не означава, че си готов да бъдеш пастор“, заяви пред музикално списание преди няколко години рапъра.

През 2015-а той отново прекарва известно време зад решетките, поради неплатена издръжка за децата му

Преди две години той имаше сериозни здравословни проблеми, за които така и не стана ясна причината. На 10 февруари 2016 DMX едва преживя нощта, след като беше намерен в безсъзнание на паркинг в Ню Йорк. Ърл Симънс бил открит от полицаи и припаднал на паркинг пред хотел. Линейка е откарала DMX, който бил без пулс и дишане и се наложило медиците да го връщат към живота. Тогава негов приятел пусна смущаваща снимка, на която рапърът е заснет в болничното си легло – видимо отслабнал и на системи.

Щом се свестил, той обяснил, че последното, което помни, е, че не можел да си поеме въздух и поискал инхалатора си, тъй като страда от астма. През последните дни бил болен и от бронхит. В последните месеци рапърът отново има проблеми със закона. Известният американски изпълнител бе обвинен в укриване на данъци за 1,7 млн. долара.

На 1 декември 2017-а той призна вината си пред федералния съд в Ню Йорк, след като 5 месеца по-рано не го стори и бе пуснат под гаранция от 500 000 долара.

Прокуратурата на щата Ню Йорк установи, че рапърът е престанал да плаща данъците от началото на миналото десетилетие и е криел истинският размер на своите доходи по няколко начина. Той по-специално плащал в брой и е използвал сметки на свои мениджъри и познати. През 2013 г. той отчел едва 10 000 долара печалба, което се сторило подозрително на властите. Проверката показала, че той всъщност е спечелил същата година 250 000 долара. Присъдата срещу изпълнителя трябваше да бъде произнесена през март. Но съдия Джед Рейкаф постанови да остане в затвора до обявяването на присъдата му през март. Обвинението срещу звездата е за данъчни измами в размер на 1,7 милиона долара. Опасенията на съдията са, че DMX може да напусне пределите на страната.

Малко известни факти от личния живот на DMX са, че поръчва основно ливанска и персийска кухня, че за него кучето е най-добрия приятел, защото те обича безрезервно, никога няма да те предаде и никога няма да иска да спи с гаджето ти, че единственият човек, който го е обичал, е баба му и че винаги след концерт дава 10% на църквата, после купува храна на кучетата си и накрая каквото остане е за него и екипът му.

- реклама -