Плевнелиев

Защо Румен Радев няма да участва в заседание на КСНС?

Радев: Не мога да присъствам на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност

Президентът отправи към мен покана да присъствам на утрешното заседание на КСНС. Заседанието е на тема: „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“.

Оценявам протоколния жест на г-н Плевнелиев, но считам, че не мога да присъствам на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност. Това заяви новоизбраният президент Румен Радев.

Доверието към мен не може да бъде гаранция за чужди политически сделки

Днешната ситуация е резултат от оставката на кабинета и загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция. Върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори. Тази отговорност не бива да се размива. Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки, подчерта Радев.

Призовавам участниците в КСНС да вземат зряло и отговорно решение с мисъл за бъдещето на България. Заявявам готовността си като президент да се съобразя с всяко решение и да действам в съответствие с разпоредбите на Конституцията на РБ, каза още Радев.

- реклама -