Защо подсъдимият Патрик Първев стана свидетел по делото с Йоан Матев?

Делото за убийството на Георги в Борисовата градина продължава с разпит на свидетели. Интересното е, че в списъка на призованите и е Патрик Първев, един от двамата младежи, които бяха осъдени на шест години затвор за побой на 3-годишно дете, за което е трябвало да се грижат. Според запознати Първев и Матев са се запознали в следствения арест.

Дали Йоан си е признал пред Първев и каква е връзката помежду им тепърва ще стане ясно.

В съдебната зала бяха изслушани записите от спешния телефон 112 – около 12 по обед, когато Георги беше открит от приятелката си на пейка в Борисовата градина. Лора е и първата, която се обажда с треперещ глас, за да съобщи за намушкания с нож младеж. Повтаря няколко пъти „бързо“. След нея на 112 се обажда и приятеля на убитото момче – Константин, който упътва линейката към мястото, където лежи Георги.

И двамата вече даваха показания в първите заседание по делото и разказаха за първите си действия след трагедията с приятеля им.  Сред разпитаните днес свидетели бяха приятелка на убития Георги и съученик на подсъдимия Йоан.

Георги Игнатов беше смъртоносно прободен на 2 юни 2015 година на пейка в столичната Борисова градина. Близо 20 месеца по-късно прокуратурата обвини за това студента Йоан Матев.