секс кукла

Защо подариха секс кукла на чилийски министър?

Асоциацията на износителите на стоки и услуги в Чили връчи като коледен подарък на министъра на икономиката надуваема секс кукла, което разбуни духовете в страната.

Това стана по време на традиционната вечеря, която министър Луис Фелипе Сеспедес дава по случай коледните празници.

За стимул на икономиката

В устата на куклата била поставена бележка, гласяща „За стимулиране на икономиката“.

Министърът, който прие подаръка с усмивка, после се наложи да иска извинение пред пресата за неуместната си реакция, обяснявайки, че е бил изненадан.

Председателят на асоциацията, направила подаръка, Роберто Фантуси, също се извини в социалните мрежи, като обясни, че не е имал намерение да обижда жените.

„Имам съпруга, дъщери и внучки“, каза той и подчерта, че намерението не е било да се проявява лошо отношение към нежния пол.

Критики в сексизъм

Президентът на страната Мишел Бачелет веднага остро осъди този жест като недопустим и припомни, че борбата за правата на жените е основен принцип в работата й по време на двата й мандата.

„Asexma“ подариха на министъра кукла, защото според тях икономиката е като жените – трябва да бъде стимулирана“, обяви Движението да сексуални и репродуктивни права, което нарече подаръка сексистки жест.

В Чили има много феминистки организации, борещи се за правата на жените в страна, в която мъжете все още имат доминираща роля.

- реклама -