Защо не искат Мелания на корицата на Vogue?

Светът на модата винаги е раздиран от различни скандали. А понякога дори се наблюдава отворена враждебност. Именно в такава обстановка сега назрява нов скандал.

В неотдавнашно интервю за CNN главният редактор на American Vogue и една от най-влиятелните жени в бранша Анна Уинтур, която е главен редактор на изданието, даде да се разбере, че Мелания Тръмп едва ли има шанс да се появи на корицата на списанието в ролята си на първа дама на САЩ.

И това е въпреки акта, че бившата съпруга на Доналд Тръмп Иванка и дъщерята им, която също се казва Иванка, се появиха на страниците на Vogue.

„Очевидно е, че тези жени до известна степен вдъхновяват други дами. Но в същото време съм сигурна, че сега не е времето да го правим – да изтипосаме Мелания на корицата ни. Трябва да преценим ситуацията от всички страни и мисля, че сега е моментът, в който трябва да го направим”, мотивира се Уинтур.

Мелания ТръмпДокато беше в ролята на Първа дама осем години, съпругата на Барак Обама изгря няколко пъти на корицата на Vogue. Списанието има традиция да представя всяка жена до следващ президент на САЩ, но Мелания Тръмп направи изключение, защото Уинтър, докато още бе начело на Модната Библия, реши така.

Бившият модел от Словения имаше честта да бъде корица на Vogue само веднъж – през 2005 г., когато се омъжи за Доналд Тръмп. Но това всичко бе в сферата на светските новини, а сега Мелания е в съвсем различна роля, която сякаш нарочно отново остава недооценена.

МеланияЗа да й стане съвсем неприятно на госпожа Тръмп, Уинтър коментира, че изданието подкрепя жени, чиито възгледи споделя, които смята за лидерите на днешния ден, за вдъхновение на всички останали. А Мелания явно не е достойна да влезе в това число, пише People.

Още в деня на интервюто на Уинтър, говорителката на Първата дама я защити с официално изявление. По думите й, да бъде на корицата на Vogue не е от съществено значение за Мелания, защото тя е била там много преди да заеме сегашната си позиция в обществото.

- реклама -