Защо наркотикът, захвърлен край бреговете на Шабла, е с логото на Роналдо

170 кг кокаин изплуваха в морето край Шабла. Рекордното количество бял прах било увито спасителни жилетки и се носело по повърхността.

Най-любопитното е, че на голяма част от пакетите с дрога има логото на фирмата на Кристиано Роналдо – CR 7, като според румънски медии седмицата е изписана като светкавица, за да се направи директна препратка към марката на великия футболист.

“Това е търсен ефект, който целят наркобосовете от Южна Америка, нещо като реклама. Другото интересно е, че кокаина е опакован различно, което говори, че най-вероятно става въпрос за поръчана пратка, събирана от няколко играчи, а не само от един“, коментираха от МВР пред „Телеграф“.

кокаинШефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пък посочи, че рекордното количество кокаин би струвал около 71 млн.лв., ако се пласира на улицата. От МВР призоваха хората край Шабла да са бдителни, тъй като не е изключено още „спасителни жилетки“ да изплуват на повърхността. За кокаиновата находка в морето се разбра рано сутринта вчера от думите на премиера Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет.

- реклама -