Първите дами на Франция и Аржентина, но къде е Мелания?

Защо Мелания Тръмп пропусна разходката на първите дами из Хамбург

Всички очакваха да видят първата дама на САЩ Мелания Тръмп с любопитство по време на разходката на съпругите на световните лидери в Хамбург. Докато мъжете им бистреха хода на световната политика, нежните половинки на президенти и премиери се разходиха с кораб край пристанището на града.

Единствена Мелания не се появи

Говорителка на първата дама обясни, че полицията не е дала разрешение тя да напусне хотела си заради жестоките протести в града заради срещата на Г-20. Госпожа Тръмп обаче ще се включи в по-нататъшната програма на съпругите на лидерите.

Емине Ердоган

Компания на дамите правят и двама господа

Това са съпрузите на канцлера Меркел – Йоахим Зауер и на британския премиер Тереза Мей – Филип.

Първата дама на Южна Африка и Филип – съпруг на Тереза Мей

На разходката се насладиха първата дама на Франция Бриджит Макрон, съпругата на Ердоган – Емине, Софи Трюдо, заедно с 3-годишния син на канадския премиер, първата дама на Аржентина Джулиана Ауанда, първите дами на Япония и Китай, както и Кристияне Юнкер – съпруга на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Кристияне Юнкер

По време на протестите полицията трябваше да използва водни оръдия и сълзотворен газ, за да се справи с тълпите демонстранти, голяма част от които крайнолеви активисти. По време на сблъсъците 159 служители на реда и неясен брой протестиращи са пострадали.

В Хамбург има разположени 20 000 полицаи, които да се грижат за сигурността на световните лидери по време на двудневната среща.

- реклама -