антиимигрантския указ Доналд Тръмп пътуване визита САЩ

Защо кметът на Лондон се ядоса на Доналд Тръмп в критичния ден

Съветниците на президента на САЩ Доналд Тръмп обсъждат възможността той да посети британската столица в края на следващата седмица

Причината е лондонският терористичен акт. Това съобщи кореспондентът на телевизионния канал Ей Би Си нюз (ABC News) в Белия дом.

„Съветниците на президента обсъждат възможността ма визита в Лондон в края на седмицата с цел да се демонстрира единство с лондончани срещу тероризма. Това е още в зародиш, но има обсъждания…”. Това заяви кореспондентът в ефира на предаването „Тази седмица” (This Week).

По-рано говорител на кмета на Лондон Садик Хан заяви, че кметът има „по-важни неща“, отколкото да отговоря на „недобре информирани“ публикации на американския президент Доналд Тръмп след терористичната атака в Лондон.

„Той има по-важни неща от това да реагира на недобронамерените публикации в „Туитър“ на Доналд Тръмп. Той умишлено вади от контекста своите забележки, призоваващи лондончани да не се притесняват, когато виждат повече полицаи – включително въоръжени офицери – на улицата“. Това се казва в съобщението. То бе по повод на написаното от Тръмп като забележка към Хан: „Седем загинали и 48 ранени. А лондонският кмет казва, че няма причина за тревога!“

- реклама -